Joint Warrior-23-ІІ: українські військові моряки беруть участь у багатонаціональному навчанні

12:54, 23.10.2023
Joint Warrior-23-ІІ: українські військові моряки беруть участь у багатонаціональному навчанні

Участь у багатонаціональному навчанні відбувається в рамках комплексної підготовки зазначених підрозділів, під керівництвом менторів Королівських ВМС Великої Британії. (Фото: Фейсбук ВМС ЗС України)

Українські військові моряки беруть участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior-23-ІІ, які проводяться в межах територіальних вод Великої Британії.

 

Від ВМС ЗС України до практичних дій у морі залучаються протимінні кораблі "Черкаси" та "Чернігів".

 

Як інформує УМ, про це 23 жовтня повідомила служба зв'язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України у Фейсбуці.

 

Участь у багатонаціональному навчанні Joint Warrior-23-ІІ протимінних кораблів "Черкаси" і "Чернігів" та штабу тактичної групи протимінних дій ВМС ЗС України відбувається в рамках комплексної підготовки зазначених підрозділів, під керівництвом менторів Королівських ВМС Великої Британії.

 

До складу учасників увійшли Королівські ВМС та Королівські повітряні сили разом з сухопутними військами Великої Британії. Також, окрім України, у навчаннях беруть участь кораблі та судна від Нідерландів, Бельгії, Польщі, ФРН та Данії.

 

"Основна мета підготовки полягає у досягнені особовим складом екіпажів та штаба тактичної групи протимінних дій відповідного рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також взаємосумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів.

 

 

Окрім того, відпрацьовуються питання планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій", - розповіли у ВМС.

 

Як повідомляла УМ, в Україні відбулися навчання екіпажів бойових вертольотів Мі-24 та військово-транспортних вертольотів Мі-8.