У росармії надзвичайні проблеми зі «штурмовиками» - британська розвідка

10:27, 24.10.2023
У росармії надзвичайні проблеми зі «штурмовиками» - британська розвідка

Наявність підрозділів "Шторм-Z" свідчить про надзвичайні проблеми російської армії.

Під час створення бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції росія стикається із серйозними проблемами.

 

Як інформує УМ, про це 24 жовтня йдеться у звіті британської розвідки оприлюдненому у соцмережі Х.

 

Зазначається, що Росія переважно продовжує покладатися на підрозділи "Шторм-Z" для локальних наступальних операцій в Україні. Ці групи розміром з роту, ймовірно, було вперше розгорнуто у 2022 році. Ймовірно, Росія спочатку розглядала їх як елітні підрозділи, які зможуть перехопити тактичну ініціативу.

 

"Однак принаймні з весни 2023 року "Шторм-Z" фактично перетворилися на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та військовослужбовцями регулярних військ, притягнутими до дисциплінарної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

 

Окремі свідчення вказують на те, що цим підрозділам надають найнижчий пріоритет у матеріально-технічному та медичному забезпеченні, водночас вони неодноразово отримували накази наступати.

 

"Російські війська часто вели ефективну оборону, однак існування "Шторм-Z" підкреслює надзвичайні проблеми, з якими стикається Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції", - додали у британській розвідці.

 

Як повідомляла УМ, російський уряд шукатиме гроші на війну – розвідка Британії.