Новий очільник СЗР Іващенко отримав п’ять завдань від Зеленського

17:33, 28.03.2024
Новий очільник СЗР Іващенко отримав п’ять завдань від Зеленського

Президент представив новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки України Олега Іващенка. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський представив нового очільника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка та окреслив п’ять завдань, які стоять перед службою.

 

Як інформує УМ, про це сказано на сайті ОП.

 

« Він – людина фахова, чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну нашу державну ціль зараз. Українська розвідка повинна працювати всюди у світі, де вже є та можуть бути наші інтереси. Всюди у світі, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна», — наголосив президент.

 

Першочерговими завдання головному розвіднику та його відомству від президента є:

 

українська розвідка повинна працювати скрізь в світі, де є та можуть бути наші інтереси;

скрізь, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна;

повинні значно розширити присутність України в тих частинах світу, де відбувається конкуренція ключових глобальних сил.

 

«Мені потрібна передусім якісна інформація, якісне бачення намірів, які є у різних суб’єктів глобальних та регіональних відносин, бачення можливостей, які є для України. П’яте: дуже нагальне і практичне щодо специфіки роботи СЗР. У час війни є речі непублічні, які служба повинна забезпечувати оперативно і якісно.

 

 Саме такий потенціал заходів впливу, агентурної роботи та фактично воєнної діяльності від вас очікую» – сказав Зеленський, додавши, що саме тому Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал.

 

Олег Іващенко у 2019 році був генерал-лейтенантом Головного управління розвідки Міноборони України. У 2021 році призначений на посаду першого заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони.

 

Нагадаємо, днями пан Іващенко був призначений головою СЗР, тоді як його попередник на цій посаді - Олександр Литвиненко призначений секретарем РНБО

 

Як повідомляла УМ, Буданов назвав користь і шкоду від Telegram.