Японія надала Україні 118 мільйонів доларів на охорону здоров’я та відновлення

12:19, 01.04.2024
Японія надала Україні 118 мільйонів доларів на охорону здоров’я та відновлення

Мінфін залучив 118 млн доларів США від Японії в рамках проєктів Світового банку HEAL та HOPE на охорону здоров’я та відновлення.

Від Японії Україна отримала $118 мільйонів в рамках проєктів Світового банку «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL Ukraine) та «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE).

 

Як інформує УМ, про це 1 квітня повідомили на сайті Міністерства фінансів України.

 

Кошти надали на безповоротній основі. Вони підуть на розширення спектра медичних послуг та доступу до них, подолання наслідків російської агресії й відбудування житлової інфраструктури України.

 

Залучене грантове фінансування складається з $70 мільйонів в рамках проєкту Світового банку HEAL Ukraine спрямованих на підтримку держбюджету, як відшкодування видатків за програмою медичних гарантій.

 

Також сюди увійшли $48,2 мільйона в рамках проєкту Світового банку HOPE. Кошти підуть на відшкодування витрат держбюджету, використаних на компенсації власникам осель на дрібний і середній ремонт у багатоквартирних та приватних будинках.

 

29 березня Україна отримала $1,5 мільярда позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку.

 

Як повідомляла УМ, Співпраця та відбудова: Україна та Японія підписали 56 документів.