Не поділилися й побилися

Не поділилися й побилися

«Партія регіонів не знайшла жодних нових причин для блокування — ми на всі їхні вимоги пішли. Тому доведеться їм таки відкрити роботу парламенту», — задоволено констатував лідер блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Юрій Луценко, вийшовши з чергової погоджувальної ради. Хоча ще за десять хвилин до того здавалося, що й учорашній день буде змарновано: як і напередодні, з десяток «регіоналів» розташувалися у президії, підперши двері стільцями й не пускаючи на робоче місце спікера.

Микола Оніщук: Мені однаково, де працювати

Микола Оніщук: Мені однаково, де працювати

— Не секрет, що мою кандидатуру фракції рекомендував Президент. Думаю, він при цьому спирався на громадську думку — я маю на увазі позицію професійних кіл. Водночас у «Нашій Україні — Народній самообороні» є певна внутріфракційна конкуренція між представниками різних політичних сил, груп, які хотіли б мати, що називається, «свого» міністра. Тому не варто перебільшувати характер цієї дискусії. І моя кандидатура, і кандидатура Романа Зварича досить відомі й визнані в професійній царині, тому нічого трагічного в такому обговоренні немає.

«Я від Леоніда Даниловича!»

«Я від Леоніда Даниловича!»

Кіровоградці дуже здивувалися, коли дізнались ім’я новопризначеного голови обласної державної адміністрації. Чекали «губернатора» від президентського блоку «НУНС», від БЮТ (цей блок переміг в області на виборах), Блоку Литвина (Кіровоград — «вотчина» заступника голови БЛ Ігоря Шарова). Але ним виявився давній знайомий — Василь Моцний, який очолював область у 1999—2003 роках.

Дежа вю

Дежа вю

Здається, ми це вже проходили. Перечіплялися через це, падали, набивали ґулі. І зараз знову на цьому спотикаємося. Допоки?
2005 рік. Формується перший суто «помаранчевий» уряд. Кандидатури обираються — здебільшого в останній момент, «на коліні». Одним махом відбуваються несподівані рокіровки, під час оголошення декого з висуванців на міністерства сесійна зала гуде й огогокає.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Василь Горбаль: На жаль, хамство в парламенті стало нормою. Тому триватиме й надалі

Василь Горбаль: На жаль, хамство в парламенті стало нормою. Тому триватиме й надалі

Поки чільні представники всіх парламентських фракцій після закриття вчорашнього ранкового засідання ВР подалися на погоджувальну раду, щоб продовжити поділ комітетів, «УМ» вирішила поцікавитися позицією Партії регіонів у Василя Горбаля. Депутатський мандат почесний президент «Укргазбанку» здобуває вже третє скликання поспіль, тому в парламентських розкладах орієнтується добре, а в рідній фракції (та й не лише в ній) 37–й номер «регіонального» виборчого списку користується авторитетом. До того ж пан Горбаль очолює київський осередок ПР і, відповідно, добре знає ситуацію в столиці. Щоправда, категоричних відповідей наш співрозмовник уникав. Очевидно, передбачаючи, що ситуація щомиті може змінитися.

Всі статті рубрики