У Женеві про Кавказ

У Женеві про Кавказ

Позавчора в Женеві відбувся другий раунд російсько–грузинських переговорів із врегулювання ситуації після воєнного конфлікту в серпні цього року. Як повідомляє «Євроньюс», зустріч відбувалася в рамках двох робочих груп, одна з яких обговорювала питання безпеки, а друга — повернення біженців. На переговорах були присутні представники Абхазії та Південної Осетії та посередники від ЄС, ОБСЄ і ООН. «Ми зробили якісний ривок, залишивши позаду безплідні процедурні тертя та перейшли до дискусії по суті», — так підбив результат зустрічі спецпредставник Генсека ООН по Грузії Йохан Вербеке.

Щоб стояло в кожній хаті

Щоб стояло в кожній хаті

Учора ЄС офіційно відкрив сайт європейської електронної бібліотеки, повідомляє «Франс прес». Вона отримала назву Europeana («Юропіана»), хоча, можливо, з часом у нас приживеться українізована форма цієї назви — «Європіана». Це приблизно два мільйони видань у цифровому форматі: аудіо, відео та фотоматеріали, фільми, картини, мапи, газети, нотні матеріали, історичні документи, художня і наукова література та рукописи і старовинні манускрипти. Доступ до цієї гігантської віртуальної бібліотеки є вільним, безкоштовним, тому користувачі інтернету з усього світу отримали можливість користуватися матеріалами більшості бібліотек, архівів та музеїв країн Європи.

Нові люди в Білому домі

Нові люди в Білому домі

Позавчора та вчора було оголошено про перші кадрові призначення до адміністрації новообраного президента США. Барак Обама призначив новим генеральним прокурором та міністром юстиції (у США ці дві посади традиційно поєднує одна особа) Еріка Холдера. Холдер стане першим в історії афроамериканцем на цій посаді. Про це та інші призначення неофіційно повідомили американським ЗМІ джерела в керівництві Демократичної партії. За існуючою традицією, прізвища власників усіх міністерських портфелів президент–елект оприлюднює лише після заповнення двох головних посад в уряді — держсекретаря та міністра фінансів. Найбільш імовірними кандидатами на ці пости вважають, відповідно, Хілларі Клінтон та Лоренса Саммерса.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики