Відповідальність за патріотів

Відповідальність за патріотів

Під час урочистостей до Дня знань біля школи №4 в місті Буча Київської області Віктор Ющенко вручив ордери на житло бучан­ським викладачам та вихователям. Виступаючи перед школярами, глава держави визнав, що трохи хвилюється: «Ці маленькі створіння сьогодні подолали найдовший шлях у житті — відтепер вони за 30—40 кроків від батьків. Так для них починається самостійна дорога в житті».

Дорого і сердито

Дорого і сердито

Один із найбільших виробників хліба і хлібобулочних виробів у столиці компанія «Київхліб» давно попереджала — працюють собі на збиток і рано чи пізно змушені будуть підняти ціни на продукцію. З 31 серпня ці попередження стали реальністю — батон «Нива» подорожчав на 14 копійок і тепер коштує 2,64 гривні, а ціна на найпопулярніший хліб «Український» піднялась на 16 копійок і відтепер за буханець доведеться викласти 3,16 гривні.

Страйкопрофілактика

Страйкопрофілактика

Страйкують не лише шахтарі. З понеділка активно почали відстоювати свою професійну гідність працівники телеканалу «Тоніс». Спочатку про наміри страйкувати заявили журналісти, констатувавши в заяві керівництву, що у разі невиплати заборгованої зарплати 2 вересня не вийдуть випуски новин на каналі. Учора до працівників новиннєвих проектів приєдналися співробітники виробничого відділу та ефірної служби телеканалу. Останні у разі невиплати зарплатні за чотири місяці збираються розпочати страйк 7 вересня — і наступного понеділка «Тоніс» узагалі може не з’явитися в ефірі.

Усіх героїв — додому

Усіх героїв — додому

Депутати напишуть звернення до усіх найвищих органів влади. Крім легендарного провідника ОУН, в Україні повинні бути перепоховані Євген Коновалець, Симон Петлюра та сотні інших героїв, які нині спочивають на Заході. З даною ініціативою виступить Українська народна партія на найближчій обласній сесії, вимагаючи офіційної підтримки галицького «сейму». Звернення адресують «всім–всім–всім»: Президентові, уряду й парламенту. На думку голови Львівської міської організації УНП, обласного депутата Юрія Візняка, «особливої актуальності» питання набуває у зв’язку з велопробігом «Європейськими стежками Степана Бандери».

Без жахливих наслідків

Без жахливих наслідків

Киянка Оксана, мама семимісячного Максима, каже, що до пологів мало не збожеволіла, розмірковуючи над питанням: а чи варто підставляти маля під укол у перші дні його життя? «Перелопатила гори літератури, прочитала сотні сторінок в інтернеті, добивалася пояснень від лікарів, усіх знайомих мам перепитала, — каже Оксана. — Зрештою вирішила так: до півроку буду водити сина на всі щеплення, бо тоді він отримає імунітет проти правця і поліомієліту (для мене то дуже страшні хвороби), а далі буде видно. Зараз нам (мається на увазі сину. — Ред.) сім місяців, скоро (у рік) треба щепитися від кору і багряниці, і я знову не знаю, що робити. З одного боку, всі ці скандали навколо загибелі дітей після уколу. У мене багато знайомих відмовилися вакцинувати своїх дітей узагалі і кажуть, що їхні діти ростуть здоровішими і краще розвиваються, ніж ті, кому робили щеплення. Навіть сусідка–лікарка сказала, що своїй Марічці щеплення не робила, а довідку «намалювала». З іншого боку, я знаю батьків, чия дитина померла від менінгіту, бо не мала щеплення проти гемофільної інфекції...»

Двісті гривень за пацана

Двісті гривень за пацана

Збоченця затримали під час оперативного відпрацювання півострова службою боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Як повідомив «УМ» головний спеціаліст Департаменту зв’язків із громадськістю МВС Геннадій Карпюк, «блакитного» педофіла із паспортом ФРН у кишені затримали завдяки пильним громадянам: напередодні правоохоронці з Керчі дізналися, що поблизу — в селі Щелкіно — тривалий час вештається якийсь дивний чолов’яга, що виказує підозріло нездоровий інтерес до хлопчиків. Уже після затримання бюргера з’ясувалося, що сонячний Крим він регулярно відвідував не заради моря, а задля розбещення місцевих пацанів. Тим більше, що огидні втіхи обходилися йому вкрай дешево.

Зона показує зуби

Зона показує зуби

Відтепер персоналу Чорнобильської атомної станції заборонено пересуватися територією пішки — тільки спеціалізованим транспортом. Скажена вовчиця, яка зайшла на промисловий майданчик об’єкта, напала на людей і змусила заговорити не тільки про техногенну безпеку станції. Спочатку вовчиця з’явилася поблизу пожежної частини, персонал якої закрив ворота і відігнав тварину металевими прутами. Після того вовчиця пішла до санпропускників. Працівникам, які перебували у санпропускнику біля залізничної станції, пощастило менше, бо відбитися від скаженої тварини вони не змогли.

Велике Яблуко віддаляється?

Велике Яблуко віддаляється?

Із 12 вересня авіарейси до Нью–Йорка американської компанії «Дельта» припиняються: нещодавно «Дельта» опублікувала список маршрутів на осінньо–зимовий період, і рейсу «Київ—Нью–Йорк» серед них не виявилося. Відновити цей прямий рейс обіцяють з 28–го березня, передає газета «Дєло». Летіти до «Великого Яблука» пропонують через Будапешт або Прагу. З Києва до цих європейських столиць треба добиратися рейсами інших компаній, а послуга інтернет–бронювання такого маршруту поки не передбачена. Відтак монополістом щодо безпересадкових польотів до США залишилася українська компанія «АероСвіт».

Всі статті рубрики