Надія на арбітра

Надія на арбітра

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Політична криза, яка почалася в Чехії після скандальної відставки уряду Петра Нечаса, досі триває. Нагадаємо, Нечас подав у відставку після того, як главі його адміністрації й коханці Яні Надєвій висунули звинувачення у корупції і зловживанні службовим становищем. Уряд технократів на чолі з 52–річним прем’єр–міністром Їржі Русноком, якого призначив президент Мілош Земан, позавчора не отримав вотуму довіри в парламенті. Як повідомляє сайт Чеського радіо, з 200 депутатів кабінет Руснока підтримали тільки 93, «проти» проголосувало сто членів колишньої правлячої коаліції правого спрямування. Таким чином, праві, які досі мали більшість (101 голос), більше її не мають.

Довічний президент

Довічний президент

Виборча комісія Зімбабве оголосила чинного президента країни Роберта Мугабе переможцем президентських виборів, які відбулися 31 липня. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, його кандидатуру підтримали 61% виборців, що взяли участь у голосуванні. Головний конкурент старого диктатора, лідер опозиційного «Руху за демократичні зміни» і прем’єр–міністр Морган Цвангіраї, здобув 34% голосів.

Двосторонній брак прогресу

Двосторонній брак прогресу

Президент США Барак Обама скасував заплановану на 4 вересня — напередодні саміту «Великої двадцятки» — двосторонню зустріч зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Але він приїде на зустріч G20 у Санкт–Петербурзі, що відбудеться 5–6 вересня, повідомили в адміністрації Білого дому.

Всі статті рубрики