На Черкащині школярі почали вивчати історію області за спеціальним підручником

13.09.2023
На Черкащині школярі почали вивчати історію області за спеціальним підручником

Черкаські школярі відтепер вивчатимуть історію своєї області за спеціально виданим підручником. (Фото надане Черкаською ОВА.)

У новому навчальному році в школах Шевченкового краю ввели новий курс — «Моя Черкащина».

 

Тож школярі відтепер вивчатимуть історію своєї області за спеціально виданим підручником.


Як розповідає голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, історію про рідний край школярам розповідатимуть у деталях, цікаво, пізнавально, з елементами STEM-освіти.


«Ми започаткували новий проєкт у школах області. Курс «Моя Черкащина» викладатимуть учням 7–11 класів. Це ще один інструмент для освітян у межах національно-патріотичного виховання дітей — напряму, якому ми приділяємо особливу увагу», — зазначає очільник Черкаської області Ігор Табурець.

 

І додає, що над посібником і програмою працювала творча група з черкаських науковців та вчителів. Вони не лише опрацьовували фактичний матеріал, а й розробляли різні практики й активності.


«Тож історію теж можна вивчати по-сучасному. Дякую депутатам облради за підтримку ініціативи, усій творчій групі, нашому обласному управлінню освіти та обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників», — підсумовує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.