Постійний вогняний вал Авдіївки: українські герої протидіють противнику на найгарячіших напрямках

15.11.2023

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном.

 

Він детально розповів про обстановку на фронті, підкресливши, що Авдіївський, Куп’янський та Мар’їнський напрямки і далі залишаються найгарячішими.

 

«Ситуація складна, контрольована, — переповів деталі розмови на своїй фейсбук-сторінці пан Залужний. — Водночас Збройні сили України продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках та завдають противнику значних втрат у живій силі та техніці».


Генерали також обговорили плани на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах українського війська. Передусім ідеться про снаряди, засоби протиповітряної оборони та БПлА.

 

Йшлося також про підготовку українських військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів. На завершення головнокомандувач подякував американським партнерам за підтримку та допомогу Україні, які вони надають у боротьбі з російським агресором.


Найгарячішою точкою фронту й надалі залишається Авдіївка.

 

«Там просто жахлива бійня, — повідомив екснардеп Єгор Фірсов, який наразі воює на цьому напрямку. — Постійний вогняний вал і паузи, які заповнюються масованими обстрілами. Недавно лише протягом дня ворог завдав по місту 17 авіаударів. Таким чином, великий населений пункт із багатоповерхівками і найбільшим коксохімічним заводом у Європі перетворюється на руїни».


За словами військового, увесь навколишній простір там наразі закиданий мертвими окупантами та їхньою побитою технікою, але нові бригади знову йдуть у бій. І все це заради того, аби путінські пропагандисти змогли «розважити» російську публіку новинами про перемогу на фронті.


А з приводу південного напрямку умовні скабєєви, навпаки, влаштували у телевізорі плач з приводу серйозного перегрупування ЗСУ на лівому березі Дніпра. Йшлося навіть про можливий відступ окупантів.


Втім, в Українському центрі опору заявили, що в ЗСУ не помітили відведення російських сил зі своїх позицій.

 

«Тому такі новини можуть бути частиною російської інформаційної операції з відволікання українських сил, — вважають аналітики центру. — Але українські військові навряд чи приймуть будь-які рішення оперативного рівня на основі обмежених повідомлень ЗМІ. Втім, якщо повідомлення є частиною інформаційної операції, вони, швидше за все, не зможуть ввести в оману українське командування».