Сунуть хвилями з боліт: Авдіївка залишається найгарячішою точкою фронту

07.02.2024
Сунуть хвилями з боліт: Авдіївка залишається найгарячішою точкою фронту

Окупанти намагаються втягнути ЗСУ у виснажливі кровопролитні вуличні бої в Авдіївці. (Фото Офісу президента)

Авдіївка й надалі залишається найгарячішою точкою фронту.
 
За словами військових аналітиків, кацапи стягують значні резерви у район старого міста і дачного поселення біля коксохіму. Наші захисники ціною неймовірних зусиль тримають оборону, оскільки відступ погіршить позиції ЗСУ.
 
«Якщо ми втрачаємо місто, противник отримує змогу накачувати свій південний фронт додатковими ресурсами і військами, що може вплинути на перебіг дій як на східному, так і на південному напрямках», — повідомив полковник запасу Сергій Грабський.
 
На його думку, окупанти це розуміють, тому намагаються втягнути ЗСУ у виснажливі кровопролитні вуличні бої. Йдеться про протистояння сам на сам, у якому ворог може перемагати кількісно. Аналітик не виключає, що за таких умов на якомусь етапі наші війська можуть отримати наказ про відступ.
 
«Ми не можемо собі дозволити «розкіш» втрачати людей у пропорції один до одного, навіть один до двох», — пояснив ситуацію він.
 
Не менш гаряче цими днями і на Куп’янському напрямку. Ворог зосередив тут 500 танків, понад 600 бойових машин, сотні гаубиць, 40 тисяч війська.
 
За даними східного командування України, ця потужна армада готується відвоювати величезну частину Харківської області, яку москалі втратили у вересні позаминулого року. Їм протистоїть удвічі менше угруповання українських бійців, у розпорядженні яких набагато менша кількість озброєння.
 
Ворожу орду наші бригади поки що стримують переважно дронами, але, оскільки радіус їхньої дії не перевищує трьох кілометрів, рій безпілотників навряд чи буде ефективним у разі потужного наступу пів тисячі танків. 
 
Застосовує ворог на цьому напрямку й авіацію. Як повідомив учора Генштаб, рашисти вдарили з винищувачів по Синьківці, Іванівці, Степовій Новоселівці, Берестовому. Крім цього, окупанти проводять у прикордонних районах диверсії, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, і нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.
 
Водночас, за даними Генштабу, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Минулої доби підрозділи ракетних військ завдали ударів по одному району зосередження особового складу, 2 пунктах управління та 3 складах боєприпасів противника.
 
Вдалу операцію провели ЗСУ цими днями в Лисичанську, влучивши у харчевню, де місцеві колаборанти влаштували банкет. На концерт до кобзона одразу відправилося 28 рашистських прихвостнів.
 
«У кафе на п’янку зібралася місцева окупаційна адміністрація, — повідомив у телеграм-каналі журналіст Денис Казанський. — Верхівка «МНС», «прокурори», «депутати» (яких ніхто не обирав). Брехливі російські ЗМІ зараз намагаються видавати їх за «мирних жителів», але окремі пропагандисти вже потроху визнають реальну картину. Закликають колаборантів і гауляйтерів більше не збиратися разом, щоб усіх разом не вбило однією ракетою».