Спецоперація кремля проти України: криваве побоїще у «Крокус-Сіті Холі» на руках Путіна та спецслужб рф

03.04.2024
Спецоперація кремля проти України: криваве побоїще у «Крокус-Сіті Холі» на руках Путіна та спецслужб рф

Понад 30 років російське суспільство покірно уживається з кількома десятками видів «правд», що їм насаджує кремлівський тоталітарний режим.
 
Звісно, у жодній із них немає справжньої істини. 
 
Так само, як і в історії з масовими вбивствами, організованими російськими спецслужбами під час концерту групи «Пікнік» у підмосковному ТЦ «Крокус-Сіті Хол», де, за останньою інформацією, загинуло більш ніж 150 осіб, поранено та постраждало до 200 осіб. А неофіційно — може бути в рази більше.
 
Цікаво, чи на цей раз московити повірять путіну та його оточенню, які намагаються звинуватити Україну, незважаючи на те, що відеодокази просто на очах розвалюють черговий міф кремля про український слід.
 
Щодо формулювання цього трешу як «терористичний акт», то українські фахівці з питань безпеки та міжнародного права зазначають, що «кривава пригода» спецслужб росії в «Крокусі» має інше визначення. 
 
Це — масове вбивство громадян росії та інших країн, організоване та вчинене російськими спецслужбами за наказом путіна.
 
Мета — заявити про завершення так званої «спеціальної військової операції», об’єднати російське суспільство в єдиному, тотальному антиукраїнському настрої, оголосити «священну війну» Україні, використовуючи релігійний фашизм.
 
Кремль добре розуміє, що колосальні людські втрати почали відкривати очі росіянам і змусили сумніватись у «благородних» намірах путіна — врятувати світ від «демократичної чуми».

Попівський наказ — знищити Україну

Власне, зростання антивоєнних настроїв у росії продемонструвала підтримка претендента в кандидати президента росії Надєждіна. Його передвиборча риторика якраз була побудована на антивоєнних тезах та припиненні війни з Україною. Як відомо, шанс обиратись у нього забрала кремлівська ЦВК. 
 
Під час проведення так званої спецоперації на сьогодні, за офіційним даними, в Україні загинуло понад 450 тисяч росіян, а за неофіційними — понад 700 тисяч. І до цього слід додати не менше поранених, покалічених, зниклих безвісти.
 
До речі, за офіційними даними, в Афганістані за десять років окупації загинуло 13,5 тис. радянських солдатів, а за неофіційними, зокрема, книгами записів Кабульського військового шпиталю, було зафіксовано смерть 150 тис. солдатів та офіцерів (вантаж 200). Ці дані кремль досі тримає в таємниці. 
 
Отже, братовбивством у «Крокусі» кремль повністю викрив свої злочинні плани. 
 
27 березня світ побачив програмний документ московитських церковників, так званий наказ, прийнятий на ХХV соборному з’їзді, що проходив під патронатом патріарха кирила, кремлівського агента гундяєва.
 
В наказі зазначено, що після завершення так званої «спеціальної воєнної операції» територія сучасної України повинна ввійти в зону виняткового впливу росії. 
 
Фактично путін використав російську церкву для оголошення нового етапу війни проти України, під назвою «священна», з метою захоплення всієї території сучасної України, знищення українців як нації, а України — як держави.
 
 
Цей наказ московсько-фсбшних попів розшифровує і доповнює вислів путіна: «... війна з Україною стає головним завданням для всіх росіян!».
 
Цілком очевидно, що кремлю потрібно було дати росіянам поштовх до нового витка ненависті до Української незалежної держави та змусити світову спільноту сприймати Україну як державу, яка співпрацює з терористичною організацією ІДІЛ (нині — ІД) і котра не має права на існування. Чітко зрозуміла мета кремля — заблокувати військову допомогу Збройним силам України та фінансову допомогу Україні. 
 
Для реалізації цього плану і був вибраний найбільший торгово-розважальний центр «Крокус». Потрібно було вбити максимально можливу кількість людей, зафіксувати та показати це демократичному світу.
 
Однак тотальний цифровий контроль, інтернет та сучасні телефони не лише знищили заяви путіна, патрушева та бортнікова про причетність України, а й фактично розкрили цей злочин, тобто показали всьо­му світу, що його вчинили російські спецслужби.

Усе пішло не так 

Нагадаємо, російські спецслужби за декілька днів були попереджені про те, що готується терористичний акт. 
 
Це зробили Сполучені Штати Америки та Велика Британія перш за все для того, аби випередити й припинити можливі спекуляції на тему «українського сліду», який кремль через підконтрольні майданчики та ресурси (навіть такі нібито опозиційні, як журналістка Юлія Латиніна) почали розганяти одразу після того, що сталося.
 
Однак, отримавши інформацію, путін виступив на колегії фсб із заявою, що вороги росії лякають якимись терактами суспільство. Цим, до речі, він і «спалився». Як і саме виконання та сценарій цього «спектаклю» з реальними жертвами. 
 
Отже, спочатку для реалізації задуму масового вбивства громадян росії роззброїли охорону, а це 120 професійних охоронців, більшість яких становлять екс спецназівці різних відомств.
 
«Крокус» — це досить статусний заклад, якому важко підібрати аналог у світі, саме тому його охороняла приватна компанія, співробітники якої мали вогнепальну зброю.
 
І раптом охоронці виявились без зброї, але, за російським законодавством, такі охоронні компанії мають право на володіння, відповідно й використання зброї. Також було відключено систему пожежогасіння. 
 
Та й саму операцію було невдало сплановано. Спочатку під’їхала машина, з якої вийшли четверо з автоматами та рюкзаками, в яких були невеликі ємності з бензином. Але тієї кількості, що продемонстрована на відео, було замало для того, аби підпалити та знищити такий величезний заклад.
 
У центрі так звані терористи перебували всього приблизно 15 хвилин, а потім вийшли звідти в цивільному одязі, без зброї, сіли в автомобіль «Рено», який стояв просто перед центральним входом, та спокійно поїхали. Затримали їх десь за 360 кілометрів від москви, а їхали вони, як заявив лукашенко, в бік білорусі. 
 
Однак офіційна версія московитів іде в розріз із поспішною заявою «картопляного барона». За версією кремля, підозрювані їхали в бік України. Після цього Лукашенко виправдовувався, мовляв, терористи дізнались, що він підняв армію, і змінили маршрут у бік України. Цікаве виникає питання, звідки вони дізнались, що білоруський диктатор підняв армію? 
 
Подальші кроки російських силовиків лише підтверджують причетність путіна та Кo до вчинення масових розстрілів у «Крокусі». Так, росгвардія прибула через годину після повідомлення про збройний напад, розташувалася по периметру, нікого не впускала та не випускала з центру.
 
Важливим фактом є те, що база росгвардії розташована фактично за 5 хв пішої ходи від «Крокуса», а впритул до самого центру розташований цілий відділок поліції. 
 
Спецпідрозділ фсб прибув узагалі через годину після зникнення терористів, зайшов у «Крокус» та, зі слів очевидців, розпочав стрілянину. А в кого вони стріляли? Мабуть, було мало жертв, тому вони розстрілювали живих і дострілювали поранених.
 
Доказами причетності російських спецслужб до цього злочину також є: відео з громадянином росії, який на запитання журналіста чітко заявив, що він особисто бачив, що участь у розстрілах брало до 20 осіб; відео з фіксацією дій співробітників спецслужб, одягнених у сині светри та джинси, котрі заблокували концертний зал, у якому розстрілювали людей; відео, на яких очевидці дають інтерв’ю про те, що запасні виходи також були заблоковані, тому багато людей,  котрі  не змогли покинути  та отруїлися газом.

Дивний теракт російського ІДІЛу 

Не є секретом, що терористичну організацію «Ісламська держава» (далі — ІД) створив, фінансує, озброює, підтримує та контролює кремль. 
 
25 листопада 2015 року за вказівкою кремля, який розпочав чергову війну проти України, ІД оголосила Україну своїм ворогом. 23 березня 2024 року ІД заявила, що бере на себе відповідальність за вчинення теракту в центрі «Крокус», та виклала низку фото. Однак аналіз офіційних заяв, матеріалів та відео дає можливість зробити висновок, що цю заяву зроблено на «прохання» товариша путіна.
 
Наступна заява ІД буде про те, що теракт був вчинений за підтримки української сторони. Слідчий комітет росії вже заявив, що має відповідні докази. Путін намагається стати жертвою, а не міжнародним злочинцем та спонсором тероризму.
 
Наші союзники повинні проаналізувати всю наявну в них інформацію про цей міжнародний злочин та зробити відповідні висновки, врахувавши, що в заяві ІД є суттєві нестиковки. Головне, вони не знали, яку зброю використали терористи. Крім того, під час затримання один із терористів заявив, що їм пообіцяли 500 тисяч російських рублів за вчинення терористичного акту, з них половину він отримав на картку. Тобто за теракт вони повинні були отримати всього 5 тис. 400 доларів США. 
 
Компетентні фахівці стверджують, що придбати на чорному ринку в росії 4 автомати з набоями коштуватиме не менше 6 тис. доларів. А вартість амуніції, бронежилетів та всього іншого скільки коштує? Виходить, що так звані терористи, погодилися вчинити теракт за свої кошти. 
 
Цікаво, що вони мали робити з ними в Україні, якщо тут російські рублі вилучені з обігу? А проїхати чи пройти через російсько-український кордон узагалі неможливо, бо з обох боків лінії розмежування усе заміновано. На самому кордоні щільно розташовані війська. Тому заяви путіна та Кo про вікно в Україну виглядають смішно. 
 
Спецслужбам росії потрібно було зробити картинку, тобто затримати терористів, якнайближче до українського кордону. Також в  інтернет-видання просочилась інформація про те, що підозрюваних затримала не поліція, не росгвардія, не фсб, а фсо, особиста охорона путіна, підрозділ якої дислокується в Брянську. А це як розуміти?
 
Фахівцям з питань безпеки зрозуміло, що ІД не має стосунку до розстрілу людей у «Крокусі». Ще в 2019 р. президент США Трамп заявив про знищення терористичної організації «Ісламська держава».
 
Фактично залишилося лише афганське відділення, яке неспроможне вчиняти такі теракти. Однак це відділення перебуває під контролем гру мо росії та тісно працювало з «Вагнером». 
 
Тому й низка заяв путіна, бортнікова, патрушева, володіна і Кo про те, що це справа рук України разом з ІДІЛом, не те що не відповідає дійсності та розбивається на друзки аргументами, а й узагалі виглядає безглуздо.

Безвідповідальність блогосфери

Правда про все, що відбулось 22 березня у «Крокус-Сіті Холі», дуже важлива для України. Факти, аналітика, характеристика, загальне тло.
 
Оскільки путінська верхівка намагається звинуватити Україну в організації терористичного акту в ТЦ «Крокус-Сіті Хол». Саме тому максимально відповідальною має бути подача цієї інформації журналістами, експертами та посадовцями. 
 
Також потрібно використовувати резолюції ПАРЄ та НАТО, якими визначено устрій рф як путінський тоталітарний режим. 
 
Цікаво, що жоден із розкручених, упізнаваних українських журналістів, блогерів-аналітиків про це не каже. Хоча нагадувати про визнаний у світі саме такий статус країни-окупанта своїй та закордонній аудиторії — в інтересах держави Україна. При тому, що у світі триває боротьба за визначення міжнародними інституціями росії — державою-терористом. 
 
Просто «говорящі» голови заробляють гроші. Цікаво, хто ж зарплату їм платить? Чому немає у їхніх викладах цієї теми, яка стосується міжнародного права, українського законодавства та необхідної глибини аналізу реалій? 
 
І якщо вони вірять у те, що кажуть, і в необхідність дещо недоговорювати, то це ще пів біди. Але якщо не вірять, однак змушують вірити людей без надання необхідних аргументів, — це біда, це підло й безвідповідально, бо йдеться про долю України.

Вибір смертельного мазохізму 

Отже, аналіз наявних матеріалів дозволяє зробити однозначний висновок про те, що путін та Кo цинічно організували розстріл громадян рф у ТЦ «Крокус-Сіті Хол», тобто вчинили особливо тяжкий злочин.
 
Україна повинна ініціювати створення міжнародної слідчої групи щодо розслідування цього терористичного акту.
 
А тим часом російське суспільство залишилося сам на сам зі своїм сприйняттям реальності — в їхній країні диктатор путін вчиняє терористичні акти, знищує громадян росії, фінансує діяльність терористичних організацій та веде загарбницьку війну проти України.
 
І, як показав теракт 22 березня, діє успішно. Вкотре росіяни вибрали свого фсбшного гуру, тобто дали можливість кремлю продовжувати свою людиноненависницьку політику. 
 
Демократичний світ повинен нарешті зрозуміти, що настав час прийняти більш рішучі дії, спрямовані на знищення диктатора путіна та його режиму.