У ворога палає: оператори БПЛА і кібервоїни підривають обороноздатність росії на її території

10.04.2024
У Головному управлінні розвідки МОУ розкрили деталі вигорання зсередини ракетного корабля «Сєрпухов», який базувався у місті Балтійськ Калінінградської області. Подія сталася 7 квітня на території військово-морської бази рашистів. 
 
«Сєрпухов» — російське судно проєкту 21631 «Буян-М», спущене державою-агресором на воду в 2015 році, — йдеться в повідомленні. — Через пожежу всередині повністю знищено його засоби зв’язку та автоматизації. Відновлення боєздатності «сєрпухова» потребуватиме тривалого часу. Гуркіт не знає меж. Далі буде! Слава Україні!».
 
Тим часом українські кібервійська завдали серйозного удару по ключових підприємствах окупантів.
 
«Хакери знищили дата-центр, яким користувалися російський ВПК, нафтогазова і телекомунікаційна галузі, — повідомив політолог, боєць ЗСУ Кирило Сазонов. — Знищено понад 300Тб даних «Уральського заводу цивільної авіації», «Газпрому», «Лукойлу», «Роснафти» та інших стратегічних компаній». 
 
За словами експерта, Кібердепартамент СБУ разом з вітчизняною хакерською групою BLACKJACК завдали значних втрат ворогу не вперше. Рашисти наразі намагаються приховати свої збитки, але альтернативні джерела повідомляють про сотні мільйонів доларів. 
 
Успіх українських фахівців прокоментував і політолог Олексій Голобуцький. «Це була одна з найпотужніших кібератак по російській промисловості, — сказав він. — Зазначу, що російські хакери до 22-го року вважалися одними з кращих у світі. На їхньому рахунку навіть спроба зірвати вибори у США. Однак у боротьбі з українською спецслужбою вони не мають успіхів». 
 
Оператори БПЛА теж на бойовому посту. У ніч з 8-го на 9 квітня вибухи традиційно пролунали у Севастополі, а також на заводі у Брянській області, де орки виробляють вибухівку. Про це повідомив місцевий Telegram-канал Astra з посиланням на власні джерела.
 
Найгарячішою точкою фронту й далі залишається Донецький напрямок. Окупанти за будь-яку ціну намагаються захопити увесь регіон, тому не шкодують ні людей, ні техніку.
 
Втім успіхів досягти їм не вдається, оскільки ЗСУ мужньо тримають оборону, періодично повертаючи втрачені позиції. Днями сталася ситуація, коли окупанти спочатку залізли у лісову зону на схід від Новокалинового і до невеликої будівлі на південно-східній околиці населеного пункту. Але потім українські сили здійснили успішну контратаку в тій же лісовій зоні. 
 
Ціна перемоги рашистських адептів війни взагалі не цікавить, хоча вона й далі залишається для них надто високою. Втрати особового складу російських військ лише за 7 квітня збільшилися на 890 орків і тепер загалом становлять до 448 тис. 400 осіб. Також українські захисники протягом цієї ж доби знищили 13 танків, 24 бойові броньовані машини і 40 артилерійських систем. 
 
Похід орків на правий берег Херсонської області, за даними пресцентру Сил оборони півдня, й надалі залишається проблематичним, оскільки там надійно облаштовані оборонні рубежі.