Найжорсткіші бої тривають в районі Часового Яру - Сирський

13:56, 06.04.2024
Найжорсткіші бої тривають в районі Часового Яру - Сирський

Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вважає, що найскладніша ситуація на фронті склалася на Бахмутському, Новопавлівському та Авдіївському напрямках.

 

Як інформує Україна молода, про це Головком повідомив у соцмережах у суботу.

 

«Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною.

 

Противник, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах намагається досягти своєї мети щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області», - написав генерал-полковник.

 

За його даними, ворог продовжує ведення наступальних дій вдень і вночі, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки.

 

На окремих напрямках намагається вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону.

 

Пан Сирський оцінює обстановку як "особливо складну" на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському – в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському – в районі Новомихайлівки.

 

«Найбільш жорсткі бої на сьогодні тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ.

 

Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі», - наголосив Головнокомандувач.

 

Тоді як на Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою.

 

Так, на Лиманському напрямку противник веде локальні наступальні дії в районах Білогорівки, Веселого; на Оріхівському – в районах Роботине та Вербового з метою відновлення втраченого становища; на Херсонському – намагається витіснити українські війська з плацдарму на лівому березі ріки Дніпро в районі Кринки. Але успіху на цих напрямках ворог не має.

 

Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають "певний тактичний успіх".

 

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно ЗСУ в районі Авдіївки перемогли у найбільшій танковій битві за час війни з рф.