Валерію і Олега Газманова не пустять в Україну на час Євробачення-2017

11:07, 12.12.2016
Валерію і Олега Газманова не пустять в Україну на час Євробачення-2017

Заполітизовані російські артисти не потраплять до України.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заперечує можливість скасування «чорних списків» російських діячів культури на час проведення пісенного конкурсу «Євробачення» у Києві в 2017 році.

 

Про це пан Кириленко сказав в ефірі «Українського радіо».

 

«Зараз ось з Росії запустили чергову плітку, причому не через російські, а європейські ЗМІ з сумнівною репутацією, що, мовляв, на час «Євробачення» будуть скасовані так звані «чорні списки» і сюди хлине вся ця російська попса, яка буде тут співати і розповідати нам, що, мовляв, ніякої України немає, а Крим – це споконвічна Росія, – це пряма неправда», – заявив віце-прем’єр.

 

В’ячеслав Кириленко наголосив, що мотивом для виключення діяча культури з «чорного списку» є визнання ним територіальної цілісності України і агресії Російської Федерації.

 

Урядовець додав, що російські ЗМІ поширюють ще одну брехню – про те, що нібито «Євробачення-2017» відбудеться в Москві.

 

Зауважимо, що тиждень тому перший заступник гендиректора НТКУ, виконавчий продюсер «Євробачення-2017» Олександр Харебін спростував чутки про те, що Європейська мовна спілка нібито просила Україну скасувати «чорні списки» для російських артистів на час пісенного конкурсу.

 

«Немає бажання коментувати чергові вигадки російських ЗМІ, але все-таки відзначу, що Європейська мовна спілка (ЄМС) не веде жодних перемовин з владою України і з нами як мовником-організатором Євробачення-2017 щодо скасування так званих «чорних» списків російських артистів на період проведення пісенного конкурсу», - сказав пан Харебін.

 

За його словами, «це лише бажання російських ЗМІ або тих, хто ними керує», тоді як Європейська мовна спілка не робила подібних заяв.

 

Пан Харебін наголосив, що у питанні «чорних списків» російських артистів Україна керуватиметься виключно власними національними інтересами.

 

І попереджає, що якщо до складу російської делегації входитиме «нев’їзний артист», то його не пустять на територію України. Водночас Олександр Харебін додав, що це питання відноситься виключно до компетенції державних органів України, відповідальних за національну безпеку.

 

Як повідомляла «УМ», у листопаді 2016 року Служба безпеки України повідомила, що  в'їзд до країни заборонено близько 140 російським діячам культури.

 

Серед інших СБУ заборонила в'їзд до України для співачки Наташі Корольової, а також для Олега Газманова, Валерії, Григорія Лєпса, Йосипа Кобзона та низки інших російських артистів, які підтримали анексію Криму.