НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коня на кризовій переправі не змінюють

Коня на кризовій переправі не змінюють

На парламентських виборах, які минулої неділі відбулися в Естонії, перемогу очікувано отримала правляча Реформістська партія. За даними Республіканської виборчої комісії, політичній силі на чолі з 54–річним прем’єр–міністром Андрусом Ансіпом віддали голоси 28,6 відсотка виборців, що гарантує їй 33 зі 101 місця в парламенті. Загалом за парламентські мандати змагалися представники дев’яти партій та 32 незалежні кандидати. За даними МВС Естонії, право участі у виборах мали більше 963 тисяч громадян Естонії, включно з 51 тисячею тих, хто мешкає за кордоном. Більше 27 відсотків естонських виборців скористалися з наданої законом можливості і проголосували достроково. 140 тисяч віддали голоси за посередництвом інтернету — ще під час президентських виборів 2007 року Естонія стала однією з перших країн, яка надала своїм громадянам можливість голосувати «віртуально» на загальнодержавному рівні.

Церква до Великодня

Церква до Великодня

Попри перемогу революції, неспокійною залишається ситуація в Єгипті. У вівторок офіційно розпочав роботу новий (але теж тимчасовий — до виборів) уряд, який очолив колишній міністр транспорту Ессам Шараф. Попередній прем’єр–міністр Ахмед Шафік був змушений піти у відставку під тиском громадськості.

Клоун відстав від «Підземки»

Клоун відстав від «Підземки»

На запитання, яка мережа ресторанів швидкого харчування є найбільшою у світі, майже кожен упевнено відповість: «Макдональдз». Відтоді, як брати Дік і Мак Макдональди відкрили в каліфорнійському містечку Сан–Бернадіно першу закусочну під вивіскою McDonald’s, минуло вже понад 70 років. За цей час мережа розрослася настільки, що, здавалося б, незабаром знайомий логотип «золоті ворота» можна буде зустріти вже й в Антарктиді — всі інші континенти фірмовий клоун Рональд Макдональд уже окупував. Проте, як виявилося, найбільше у світі закладів фастфуду під однією вивіскою належить уже не McDonald’s. За підсумками 2010 року, легендарна мережа поступилася першістю своєму найдинамічнішому конкуренту — компанії Subway.

Правда за чорним димом

Правда за чорним димом

Світові ціни на нафту зростають, і погляди міжнародної спільноти з дедалі більшою тривогою звертаються на Лівію — замість добігати кінця, громадянський конфлікт у вотчині колись всесильного Муаммара Каддафі перейшов у затяжну фазу. Вчора радники президента США Барака Обами провели спеціальне засідання з метою сформувати план дій Вашингтона щодо якнайшвидшого повалення Каддафі. На той час, коли цей номер «УМ» здавався до друку, про результати цієї наради нічого не повідомлялося. Але той факт, що західна преса не називає очільника Лівійської Джамахірії інакше, як політичним трупом, навряд чи може додати йому оптимізму.

Всі статті рубрики