«Євроцінності підуть далеко на схід»

«Євроцінності підуть далеко на схід»

Президент України 2005—2010 рокiв Віктор Ющенко вважає, що Європейський Союз повинен зважити на політичні ризики відмови від Угоди про асоціацію та ухвалити цей документ, оскільки момент ще не втрачено. Про це він сказав у Вільнюсі під час конференції «Ми у Європі чи Європа без нас?», яку напередодні самiту провели Фонд Єжи Гедройца (Литва) і Центр Броніслава Жеремка (Польща).

«Будувати Європу вдома»

«Будувати Європу вдома»

У неділю дзвони Михайлівського Золотоверхого і ранкову літургію заглушили інші звуки — шум мітингу, організованого Українським союзом промисловців і підприємців за підтримки Партії регіонів. Підсилювали його динаміки, з яких лунали пісні Таїсії Повалій, Наталії Бучинської та Миколи Баскова.

«Угода ще на столі»

«Угода ще на столі»

Якщо загальмування курсу на підписання Угоди про асоціацію України з ЄС прихильників євроінтеграційного вектора нашої держави дещо бентежило, то четвергова заява уряду шокувала. «Призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами–членами і дію рішення Кабінету Міністрів від 18 вересня 2013 р.

Україна — це Європа!

Україна — це Європа!

На акції підтримки євроінтеграційних прагнень України вийшли українці по всьому світу. «Євромайдани» відбулися в більшості країн самої Європи — Німеччині (Берлін, Франкфурт), Італії, Великій Британії, Польщі (Краків, Варшава, Ополе), Франції, Австрії, Португалії, Чехії, Бельгії тощо;

Голос Євромайдану

Голос Євромайдану

Через дев’ять років після історичного 2004–го в центрі Києва знову відбувається явище, яке можна назвати звучним словом «Майдан». Нині трохи інші історичні умови, зате ті самі календарні дні й майже така сама погода. Явища і схожі, і відмінні водночас.

Всі статті рубрики