Королівська зміна

Королівська зміна

Із 1995 року на відкритому чемпіонаті Великої Британії до чоловічих півфіналів ніяк не можуть пробитися четверо сіяних під найвищими номерами. Здавалося, цього разу «пазл» нарешті складеться, але ж ні — забракло самого «трав’яного короля». За сім останніх років легендарний Роже Федерер шість разів перемагав на Уїмблдоні, а одного разу поступився у вирішальному двобої Рафаелю Надалю. А до півфінальної стадії швейцарець доходив на 23 поспіль турнірах «Великого шолома» — аж до цієї весни. Але після вильоту у чвертьфіналі «Ролан Гарроса–2010» сталася невдача і в Лондоні. Цього разу кривдником Федерера виявився 24–річний чех Томаш Бердих (12–й номер посіву).

На Казань — із голими руками

На Казань — із голими руками

Спеціально для 33–го чемпіонату Європи зі стендової стрільби керівництво Республіки Татарстан спорудило в Казані сучасний стрілецький комплекс «Свіяга» — з минулої суботи там змагаються провідні стендовики Старого Світу. За словами міністра спорту Татарстану Рафіса Бурганова, турнір такого рангу вимагає високого рівня організації, а технічні питання — особливої уваги. Проте, як розповіла «УМ» старший тренер національної збірної України Катерина Кузьма–Іванова, спортсмени не повністю задоволені стрільбищем. «Під час вітру піднімається стовп піску, який часом заважає вести прицільну стрільбу», — каже Катерина Дмитрівна.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Наталя Кононенко: Медалі вішаю на кота

Наталя Кононенко: Медалі вішаю на кота

Із 2005 року Національний олімпійський комітет України започаткував традицію, за якою експертна рада регулярно визначає найкращого спортсмена місяця. Минулого тижня у конференц–залі Міністерства молоді та спорту відбулося вшанування травневого лауреата. Овації та відзнаки отримала спортивна гімнастка Наталя Кононенко. Її бронзова медаль за вправи на брусах виявилася єдиною для України на чемпіонаті Європи, що відбувся в англійському Бірмінгемі. У свої 15 років Наталя стала наймолодшою спортсменкою, якій випала честь отримати «місячне» визнання. Разом із вітаннями гімнастка дістала й посвідчення майстра спорту міжнародного класу з рук президента НОК Сергія Бубки.

Скориставшись нагодою, кореспондент «УМ» розпитав усміхнену життєрадісну дівчинку про її спортивну кар’єру, захоплення та погляди на життя.

Всі статті рубрики